لیزر موهای زائد در دوران بارداری به دلیل مشکلاتی که خانوم ها در این برهه از زندگی خود با آن دست و پنجه نرم می کنند؛ نظیر افزایش و بی تعادلی هورمونی و در نتیجه رشد غیر طبیعی مو ها در قسمت های مختلف بدن یعنی روی صورت، قفسه سینه، پستان ها، بازو ها و شکم شاید در نگاه اول مناسب ترین راهکار به شمار آید اما این موضوع ممکن است که خطرات و عوارضی را برای بانوان باردار به دنبال داشته باشد. از همین رو در این مقاله ما قصد داریم تا اطلاعاتی را هر چند به صورت مختصر اما مفید در خصوص لیزر موهای زائد در دوران بارداری برای شما به اشتراک بگذاریم؛ همراه ما باشید.
عوارض لیزر موهای زائد در دوران بارداری
در تمامی دستگاه های لیزر از اشعه های غیر یونیزه همانند تابش نور لامپ برای درمان و رفع مشکلی خاص کمک گرفته می شود. به طور مثال برای درمان و رفع موهای زائد به وسیله لیزر میتوان گفت که حرارت موجود در اشعه غیر یونیزه آن باعث ایجاد گرمای زیاد بر روی فولیکول های موهای زائد و در نتیجه از بین رفتن آن ها می شود. این شیوه بسیار ایمن بوده و به دلیل نفوذ چند میلی متری آن به درون بافت پوست افراد باعث تحریک و ایجاد هیچگونه جهش سلولی در بدن نخواهد شد.
امروزه رشد موهای زائد در بدن یکی از مهمترین دغدغه ها و حساسیت های افراد (خصوصا زنان) برای زیبایی ظاهر خود به شمار می آید. از همین رو آنان به دنبال راهکاری اساسی برای از بین بردن دائمی این مو هستند. یکی از سریع ترین و بهترین شیوه های برطرف کردن موهای زائد بدن که در عصر حاضر بسیار مورد استقبال افراد جامعه قرار گرفته؛ استفاده از لیزر است.
در دوران بارداری به دلیل برهم خوردن تعادل هورمون های زنانه ممکن است که زنان باردار با مشکلاتی نظیر افزایش و رشد غیر طبیعی موهای زائد در برخی از اندام های بدن خود مواجه شوند که به نسبت گذشته، این موهای زائد از رنگ تیره تری نیز برخوردار هستند. بنابراین چون این موضوعی آزاردهنده برای اکثر بانوان به حساب می آید؛ اغلب آنان در چنین شرایطی به دلیل بزرگ شدن شکم خود و عدم دسترسی به برخی از اندام ها همچون ناحیه بیکینی، به فکر استفاده از لیزر برای از بین بردن موهای زائد خود می افتند. اکنون سوال اینجاست که آیا استفاده از لیزر برای بانوان باردار و جنین درون شکم آن ها، خطرات و عوارضی به همراه دارد؟
اگرچه لیزر یکی از ایمن ترین روش ها برای از بین بردن موهای زائد به شمار می آید اما بنا بر توصیه اکثر پزشکان بهتر است که خانم های باردار از انجام لیزر موهای زائد در دوران بارداری پرهیز کنند و حتی الامکان تا بعد از زایمان خود انجام این کار را به تعویق بیندازند. در حقیقت تحقیقات بسیار اندکی در خصوص امکان آسیب رساندن اشعه لیزر به جنین و تاثیر آن بر روی زنان باردار انجام گرفته اما وجود همین اطلاعات محدود باعث شده که پزشکان از تمامی روش های درمانی با لیزر برای زنان باردار خودداری نمایند. از جمله دلایل و عوارضی که میتوان برای پرهیز از انجام این کار بیان کرد؛ شامل موارد ذیل می باشد:
آیا میتوان در دوران بارداری لیزر درمانی کرد؟
تعداد جلسات مربوط به لیزر موهای زائد با توجه شرایط فرد ممکن است که حدود 6 ماه تا 1 سال به طول بیانجامد و لیزر موهای زائد در دوران بارداری به علت حساسیت و مشکلات زنان باردار نظیر جابجایی، دراز کشیدن یا نشستن، حساسیت های پوستی و... که در قسمت قبل به آن اشاره شد؛ تقریبا امری نشدنی است. همچنین با توجه به تغییر وضعیت و برهم ریختن هورمون های زنانه و تولید ملانین (رنگدانه ها) در این دوران با افزایش رشد موهای زائد حتی ممکن است که تا مراحل پایانی بارداری نیز این جلسات ادامه پیدا کند و این موضوع انجام لیزر را برای این قشر جامعه کمی دشوار می کند. از سویی دیگر دو ناحیه اطراف سینه و بیکینی (ناحیه تناسلی) به دلیل نازک و حساس بودن پوست ممکن است که به هنگام انجام لیزر کمی برای شخص آزاردهنده باشد و در برخی از نقاط بدن نیز حتی شاهد قرمزی یا متورم شدن پوست هستیم؛ از همین رو با توجه به حساسیت های این دو قسمت مهم بدن بهتر است که از انجام لیزر موهای زائد در دوران بارداری پرهیز شود.
زنان در دوران بارداری به دلیل تغییراتی که در وضعیت بدنشان رخ داده و همچنین رشد جنین با مشکلات مختلفی نظیر برهم خوردن تعادل و تغییر سطح هورمون های بدن مواجه شده و این عامل خود علتی بر تحریک رشد فولیکول های خفته مو و در نتیجه افزایش رشد موهای زائد و تولید ملانین (رنگدانه ها) بی اندازه می شود. از همین رو میتوان گفت که لیزر موهای زائد در دوران بارداری به دلیل رشد سریع موهای زائد بدن و طول کشیدن پروسه درمانی آن آنچنان کارآمده نبوده و تنها حساسیت های پوست را بیشتر خواهد کرد. بنابراین هرچند که رشد موهای زائد و تیره تر شدن پوست بدن زنان باردار بازخوردهای آنان را نسبت به این مسئله بیشتر خواهد کرد؛ اما بهتر است که از روش های جایگزین دیگری به جای لیزر برای از بین بردن موهای زائد بدن خود کمک گیرند. نکته ای که باید بدانید این است که افزایش بیش از اندازه رشد موها در بدن با توجه به میزان استروژن و آندروژن متغیر بوده و شدت این پدیده خصوصا در سه ماهه سوم بارداری کاملا طبیعی است. به طوریکه برخی از زنان در این دوران شاهد رویش مو در قسمت هایی از بدن نظیر روی شکم، صورت، گردن، سینه و بازوهای خود هستند.
بهترین زمان برای انجام لیزر موهای زائد بعد از پشت سر گذاشتن دوران بارداری، البته با نظر و مشورت پزشک، حدود سه تا شش ماه پس از به دنیا آوردن فرزند خود است. بواقع در این زمان سطح هورمون ها به وضعیت طبیعی خود برگشته و شاهد مرحله تلوژن افلوویوم (Telogen Effluvium) یا ریزش ناگهانی موها در این زمان هستیم. شما برای کسب اطلاعات بیشتر می توانید با مشاوران ما در کلینیک زیبایی آفتاب تماس حاصل فرمایید.
آیا لیزرموهای زائد زنان باردار خطرناک است؟
شما می توانید برای کسب اطلاعات بیشتر از دیگر مقالات ما بازدید نمایید: